universellt

uppsnärjd i det blå

Publicerad 2010-02-20 18:14:22 i Vardag

det är nu lov för mig i en vecka. det känns så skönt. dock har sverige dragit på sig ett snöoväder som inte är att leka med. idag har jag hållit mig inomhus. träning och bakning. min dator är inne på service, så nu sitter jag på fars. godkväll.

är toppen nådd?

Publicerad 2010-02-09 18:37:03 i Foto - Övrigt


jag visste att jag var lustig och att gränserna är lätta att överträda. men igårkväll gick jag loss med vattenfärg och tvål för att få till veckans bild. här kan man få ett litet smakprov. tanken var att jag ska frilägga bilderna sedan, därför en liten provosorisk bakgrund av en reflexskärm. roligt är det iallafall. temat är färg.

idag har vi början med NP. känns bra. förvånandsvärt bra faktiskt. trodde att det skulle kännas värre, efter år av oro och förberedelse.

en torsdagskväll fin som denna.

Publicerad 2010-02-04 22:01:28 i Foto - Vardagligt


jag sitter här och filosoferar lite över den gångna dagen
har riggat upp datorn på skrivbordet så nu störs jag inte längre av den glappande kontakten som gör att batteriet laddas/dra ut och lika så internet krånglar.
jag fick ett infall att bara skriva av mig lite innan jag stängde av för idag och för att sätta kosan mot sängen för nattsömn,
för idag är en rätt så bra dag
faktiskt har hela dagen känts så fantastiskt bra, helt rakt igenom.

det är ovanligt att jag påpekar att en dag varit riktigt bra, så jag måste föreviga den i ord.

jag vaknade upp utvilad ur en dröm om solmogna, söta jordgubbar. Det är inte ofta jag drömmer i vardagen men idag gjorde jag det och då vaknar man upp med en sån härlig känsla i magen. En sån där idag blir en bra dag känsla. Jag åkte med bror in till skolan och det gjorde att jag undvek alla sexor på bussen idag.
Lektionerna har flytit på. Jag har haft ett prov som gick förvånandsvärt lätt förbi. En eloge till folket omkring mig som gör varje dag så rolig. I vår klass har vi faktiskt oerhört roligt. På lunchen satt vi och diskuterade massor av egentligen helt obetydliga ämnen men som blir så betydelsefulla just för att vi tar upp dem. Jag har kommit på att en av sakerna jag mest kommer att sakna när jag slutar i den här klassen, på den här skolan är luncherna. Inte för att det direkt serveras någon gourmetlunch, utan sällskapet. Timmarna som vi spenderat runt våra bord bland fåniga och ibland rätt så ensidiga samtalsämnen.
På mördarSOlektionen var jag till och med glad. Klara och jag slapp den skrikande mintgröna datasalen och fick istället sitta i det tysta biblioteket. Det är inte klok vad trevlig en solektion kan bli med en ipod, en bärbar dator och lite landanalyser. Men det absolut bästa med dagen kommer nu. När man slutar och man inser att man inte har några läxor. Så som man legat i läxor senaste tiden, gör att man jublar. Man sjunger lite på den tecknade karlsson på taket låten och man åker hemåt.
I affären hade mor min köpt in jordgubbar. det är sant. Jag åt jordgubbar i februari, och det var underbart. Man har tittat på glee, gått igenom sin bloglovin och nu sitter man lite otippat och lyssnar på Amanda Jenssen. Håret håller på att torka ifrån duschen och snart blir det att hoppa ner och lägga sig. Skönt.

aningen flummigt inlägg. men jag gillar det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela