universellt

Lambotown är mitt nya hem

Publicerad 2013-10-21 00:51:42 i Vardag

 
Som jag har gått och fantiserat om att dela samma adress som Nils. Som jag har gått och tänkt på hur det skulle kännas att laga middag åt oss två en tisdagskväll. Som jag drömt om att få vara sambo. Nu är vi här. Vi har bott tillsammans i två månader och börjat få en vardag här i vårt nya hem.
 
Jag pluggar Grafisk Design och Kommunikation på Linköpings universitet på campus Norrköping. Nils och jag bor i en etta i Linköping och har det förträffligt bra. Studentlivet har hittills visat sig från sin bästa sida. Nollep var festligt kul, trots att de första kurserna är något torra så känns utbildningen rätt och nu har jag min första tentap. Det innebär att Nils och jag varit hemma tillsammans och varvat plugg med paus. På fredag ska jag skriva min första tenta. Jag är inte särskilt nervös. Medierad kommunikation heter kursen och är baserad på tre böcker som vi läst och haft diskussionsseminarium på. Ganska mycket begrepp att lära in. Jag kommer också skriva i kursen Grafisk teknik och processer. Den kursen är väldigt övergripande över den grafiska produktionen. Vad som händer och varför från ide till färdig produkt. Vi har fått studiebesöka reklambyråer och tryckerier.
 
Det jag saknar mest hemifrån är såklart min familj. Även katterna. Jag ska åka hem nästa helg för att kramas lite. Alla hade nog egentligen förväntat sig att jag skulle åka hem mer ofta, och ha mer hemlängtan. Men det har inte blivit så. Skönt är väl det. Jag trivs här och tänker på så mycket annat att jag inte har tid att längta hem. 
 
Jag har införskaffat mig en MacBook Pro. Sitter på den nu. Ingen jätterevolution. Det går inte påstå. Dator som dator. Jag har börjat träna igen. Ute och springer. Det är underbart att bo i så stor stad men ändå ha närhet till skogen. Lärt mig hitta till elljusspåret utan att använda mobilens gps-funktion. Nils och jag har plöjt igenom alla säsonger av tv-serien One Tree Hill. Höjdare. Såg sista avsnittet idag. Jag grinade. Ikväll har jag skickat efter en tentapresent till mig själv. En eltandborste. Alltså en belöning till mig själv som jag ska få efter att jag skrivit. Jag har blivit lite nojig om att jag ska få hål i tänderna. Så nu ska jag börja borsta ordentligt, använda sån där gurgelvätska och tandtråd. 
 
Vad ser jag fram emot? Ovveinvigningen. Alla program på universitetet har overaller i en specifik färg. Vi ettor ska få våra snart och den 9 november ska vi inviga dem. En lördag som säkerligen kommer bli lerig och festlig. Jag ser också fram emot kursen Typografi och Layout som vi ska börja. Och emot snö! Jag hoppas på mer skidåkning i år än vad det blev förra året. 
 
Rolig fakta som vi räknade ut idag: jag och nils har varit tillsammans i 14% av mitt liv. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela