universellt

Dricker frenetiskt mycket mjölk.

Publicerad 2012-02-22 22:28:24 i Vardag

Har sportlov nu. Sitter i soffan. Än. Sjukt rastlös. Men nu kan jag åtminstone röra på mig. Tränar lite varje dag för att inte stelna till helt. Samtidigt som jag är rädd för att röra, vill inte göra det sämre igen.

Medan alla åker skidor, går långa vinterpromenader i solskenet eller grillar korv efter en skridskotur så sitter jag här. Lyssnar på en engelsk ljudbok. Den handlar om en student från England som åker till Italien för att studera statyers poseringar i en trädgård. (sjukt intressant!) Det är lite illa. Att man ska spendera sitt lov med att plugga.

Ser fram emot att Bettan och stockholmsfolk kommer hit i helgen. Och min pojkvän då, såklart. Vi har nu varit ifrån varandra sedan igår.. Jag saknar honom redan!

Som rubriken lyder så dricker jag mjölk. I massor. Har fått för mig att kalciumet ska göra att mitt skelett blir starkare och läker fortare så att jag kanske kan våga mig ut i skidbacken en liten snabbis innan snön smält bort.

Jag längtar verkligen ut!!

Skadan

Publicerad 2012-02-08 17:02:15 i Vardag

Jag har brutit höger nyckelben. Ja, sjukt klantigt gjort av mig. Jag som var så lycklig över att äntligen vara uppskriven på skidträning två gånger i veckan resten av säsongen. Jag som var så peppad på att baldansa. Det var en vurpa den 29 januari. I skidbacken. Jag förlorade kontrollen och ramlade i en volt framåt.

Åkte ambulans till Linköping och fick sitta där hela kvällen med Nils. Sedan dess har jag inte gjort så himla mycket. Väntat. Jag kunde aldrig tro att det där simpla lilla benet som binder samman hals och axel skulle ha så stor betydelse. Jag kunde inte klä på mig kläder, inte skära min egen mat, inte skriva, inte resa mig ur sängen själv, inte kamma håret eller ja, sådana där basicsysslor som kräver en högerhand.

Starka tabletter har varit räddningen. Jag sov mig nästan igenom första veckan. Varje gång jag andades och bröstet lyfte så kände jag hur benen som låg omlott rispade emot varandra. Väldigt surrealistisk känsla. Varje gång jag legat still i samma läge under flera timmar (t.ex. när jag sov) och sedan skulle resa mig upp igen så kände jag bokstavligt talat hur jag bröt upp det lilla jag hade lyckats läka.

I måndags drog jag mig själv till skolan med ren viljestyrka. Jag klarade inte av rastlösheten av att följa varje liten simpel serie som går på tv på dagstid. Jag klarade inte av att känna att för varje minut som gick så missade jag bara ännu mer av skolan och allt jag skulle behöva ta igen hopade sig i stora berg framför mig.

Att gå till skolan var ingen hit. Så nu har jag varit hemma två dagar till. Idag har hela skolan haft friluftsdag och jag skulle ha tillbringat dagen i skidbacken. Istället har jag fått sitta hemma i soffan och plugga på matte för att jag har två prov att ta igen. Imorgon ska jag bege mig till skolan igen och försöka. För nu har benen fäst sig och jag har varit utan de starka tabletterna under dessa två dagar.

Under den här tiden har jag varit oerhört känslosam och tacksam. Jag är så glad över att ha sådana hjältar runt mig som är villiga att ta hand om mig. Det är sådan här smärta som får mig att inse att jag verkligen lever. Jag är på bättringsvägen och det är jag tacksam för.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela