universellt

God jul!

Publicerad 2011-12-23 21:59:02 i Vardag

Om 2 h är det julafton igen. Nu sitter jag och "doppar grytan", alltså doppar annanasbitar i smält mjölkchocklad. urgott som efterrätt. Ikväll har Henrik och jag stått som kockar. Jag gjorde serranorullar med citronkräm och friterad kapris till förrätt och han gjorde tacopaj till huvudrätt.

Nils köpte en bil igår som vi provkörde in till Vimmerby idag. En svart saab. Trots hemsk huvudvärk, snor och djup trötthet så gick vi och julhandlade lite. Tabletter lättar trycket. Hemskt tråkigt att vara sjuk på julafton. Det har jag nog aldrig varit tidigare.

Mina föräldrar fick sin julkapp i förskott. Två gula fina nya akvariefiskar! Det gick totalhem!

the snow is falling when the sun is shining.

Publicerad 2011-12-21 11:42:08 i Vardag

Mina vänner, jag kan nu tala om för er att jag har jullov. Galet vad skönt. Jag är jätteförkyld. Har sovit med värmefilt hela natten och hostar och snörvlar och häller i mig varmt honungsvatten och gnäller på huvudvärk. Jag ogillar verkligen att vara sjuk.

Igår var jag på tjejkväll, vi firade in jullovet sammanslaget av födelsedagsfirande av Amanda och Hanna. Det blev god mat och jättegod marrängtårta och prat och mys.

Idag singlar snöflingorna ner utanför fönstret. Jag väntar på att nils ska svänga förbi med bilen (JAG HAR EN POJKVÄN MED KÖRKORT, gaaalet) och mysa ner sig i soffan med mig.

På lördag är det julafton och nu har jag lagt ner julklappsstressen. Jag har knappt inhandlat något men jag har faktiskt inte haft ork mellan mina hostattacker. Jag ska överrösa mina närmaste med kärlek och omtanke. Hinner inte alla klappar fixas till just dopparedagen så finns det faktiskt dagar efter jul också.

Redan lucia imorgon

Publicerad 2011-12-12 16:46:08 i Vardag

tiden går så fort nu....

igår hade jag och nils pepparkakshusbygge här hemma. det var svårare och värre än jag någonsin kunnat tänka mig. slutresultatet blev ändå en husvagn utav pepparkaka. har bara dekorationen med klisstyr kvar.

i veckan som var beställde jag hem lite bilder ifrån crimson.se och tjena vad bra det blev. de har verkligen rätten att kalla sig för proffslabb.

imorgon är det lucia och på onsdag kör min älskling upp till körkortet! håller verkligen tummarna. jag är nog mer nervös än honom. på fredag vankas det myskväll med massor av tjejer.

en bild av min mormor som jag tog i helgen till en fotoläxa

Fjällresan

Publicerad 2011-12-05 17:55:28 i Vardag

Jag har haft helt underbara dagar. Det hände alldeles lagom mycket. Åkte buss upp till Sälen i torsdags. Resan gick bra med filmer och godis. På fredagen åkte vi skidor. Äntligen fick jag testa de nya skidorna och pjäxorna. Solsken och snö. Pjäxorna var jättebra och skidorna kommer jag säkerligen vänja mig vid. De är en liten utmaning eftersom nivån höjts ett snäpp.

Vi hade gångavstånd från vår stuga till Experium, ett stort äventyrsbad och aktivitetscenter med bowling och grejer. Badet ligger lätt på topp tre listan av bästa saker på resan. Volleyboll i vattnet, tåg i rutschkanorna, utomhuspool och surfingstimulator.

Igårkväll kom vi hem igen. Trots att jag sovit som en liten gris, typ slocknat vid 21 varje kväll så var jag trött men nöjd. Det är otroligt hur skönt det var att åka iväg utan dator med facebook, utan skolan och läxor och utan kalendern. Jag släppte allt och det var gött.

Nu är man tillbaka i gråa vardagen. Gått i skolan och varit hos tandläkaren idag. När jag kom hem gjorde jag knäck och nu ska jag ta tag i matten eftersom jag har prov imorgon.

Snart är det tusan jul. Jag har inte inhandlat en enda julklapp. MEN IDAG VAKNADE VI UPP TILL FÖRSTA SNÖN I ÖSTERGÖTLAND/SMÅLAND!! Det finns hopp för att julkänslan kommer hit också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela