universellt

Sportlov

Publicerad 2013-02-19 22:45:15 i Vardag

Den där varma känslan i magen som uppstår av att man kommer på sig själv med att tänka - just det - JAG HAR KÖRKORT. Det gick. Såklart att det gick. (läs: jag tvivlade in i det sista) Idag hämtade jag upp mitt körkort på posten och det känns väldigt skönt. Trots våndan och nervositeten så gick både skrivning och körning på samma gång. Nu cruisar jag omkring i den röda audin som värsta drottningen.
 
Annars då? Kom hem ifrån Nils och Linköping idag. Har varit där sedan i lördags. Vi har varit på IKEA och provsuttit ut vårt framtida vardagsrum. Beslutat oss för både soffa och soffbord. Känns jätteroligt. Jag drog med ett lass av mina flytta hemifrån-saker upp också.
 
Imorgon väntar en föreläsning på församlingshemmet här i Tuna. Jag hämtade en projektor inne i Vimmerby idag och ser fram emot att prata lite Bangladesh. På eftermiddagen åker Hanna och jag in till skolan och ska börja vårt byggprojekt med montern. Slipning och spackling först. Vi tar en mysig tjejkväll med sleep over hemma hos henne och planerar nog att måla på torsdag.
 
Amanda och jag fick ett erbjudande om att göra ett radioprogram om vår resa till Bangladesh. Det känns skithäftigt! Så vi ska träffa en kille från Virserums konsthall på torsdag och planera lite inför det tror jag. Har vi tur så har jag fått för mig att det kan sändas i riksradio. Hur kul vore inte det? Jättekul!
 
På torsdagkväll ska jag träffa saknade Klara och favorithannisarna. Chill står på schemat. Jag hoppas det blir onyttigt och snackigt.
 
Till helgen vankas det storstadsbesök. Kusin och Betty kommer och vi ska fira mormors födelsedag. Min mormor fyller 94 år. Det är verkligen värt att fira. Ska bli jättekul att träffas allihop och bebismysa.
 
Så jag är ganska busy det här lovet. Sova får man göra någon annan gång. Nej men det är kul när det händer mycket. Och det underlättar ju nu när jag kan ta bilen själv!

pepptalk till mig själv

Publicerad 2013-02-01 17:33:45 i Vardag

 
 
 
Nu känns det sådär lite tungt. Kanske för att jag jonglerar för många bollar samtidigt. Jag är chefredaktör för skoltidningen och trivs sjukt bra i rollen. Nu börjar tidningen lite smått få en form och jag ser fram emot finliret. Mycket av min tankeverksamhet går till just tidningsproduktionen. För det här är ju vad hela min gymnasietid egentligen kretsat kring. Dessa intensiva veckor som jag har framför mig till påsk.
 
När jag inte tänker på Frizon så går fortfarande bengalerna runt i huvudet på mig. Bangladesh gjorde ett sånt starkt intryck på mig psykiskt. Jag känner att jag fortfarande inte hunnit sortera alla insikter och formulera mina åsikter kring saker. Idag läste jag i tidningen om att elever från Hultsfred åker ner dit på söndag. Jag hoppas att de tar tillvara på chansen. Att de vågar slappna av och ta emot. För en vecka sedan höll jag och Amanda i en föreläsning om vår resa och vi har två till inplanerade den kommande månaden.
 
Kanske känns det tungt för att jag kommit hem vid klockan 17 större delen av veckan. Idag hade Hanna och jag ett fotojobb efter skolan. Vårt projektarbete, företaget PIXEL UF går jättebra. Vi har utvecklats massor. Om en och en halv månad ska vi på mässa. Tills dess ska vi göra en häftig monter. Företaget har även bokningar att se fram emot och en rätt tuff bokföring att göra.
 
Det som gör att livet känns mest tungt tror jag är att min uppkörning närmar sig. Med stormsteg. Teorin sitter jag med ofta och körningen går egentligen bra. Mitt problem är det där med att tro på sig själv. Inställningen. Jag måste börja tänka att jag kan köra bil. Att fan det kommer att gå. Mitt självförtroende är i en liten svacka och det är dags att sätta ner foten nu.
 
Nu är det iallafall helg. På bussen hem funderade jag över ifall jag skulle prioritera bort någonting av alla mina "måsten". Men samtidigt är allt jag gör saker som jag vill göra. Jag gör dem för att de är roliga. Det är bara när det blir för mycket på samma gång som det är tungt. Nu sitter jag i soffan med mjukisbyxorna på. Min miljövänliga studentmössa sitter peppande där den ska, på huvudet. Ikväll ska jag slappna av, köra bil och mysa med min familj. Jag ska se fram emot balen och tänka på hur fantastiskt bra jag är. (Jag tycker att fler borde tänka så!) Och på att jag tusan kan köra bil.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela