universellt

Fars LP skivor är vackra.

Publicerad 2009-10-12 20:06:52 i Foto - Övrigt





Bilderna är länkar till spotifylistor.
1 en hel drös med musik av florence valentin 2 en bra blandning av musik, en lista jag hittat hos bloggaren och krönikören Annika Marklund 3 ett urval ifrån mina listor.

Ni som inte har tillgång till programet spotify kan söka upp lite Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Salem al Fakir eller kanske Marit Bergman.

Godkväll.

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2009-10-13 18:38:32

Hej fina Josefine!



Tack för dina snälla och varma ord i min blogg - jag blev så glad så glad. Självklart jag kan ge lite kröniketips.



Det viktigaste tycker jag är att skriva om sådant man verkligen bryr sig om. Välj ett ämne du tycker är spännande, upprörande, irriterande eller jätteroligt! Då blir det mycket lättare att skriva, om man är engagerad i det man skriver om. Att uppriktigt vilja berätta historier, att vilja nå fram till läsaren med den man skriver, är också viktigt. Och så, naturligtvis, språket. Att välja rätt ton och ord kan göra att den som läser antingen fattar vad man vill säga eller inte förstår någonting. Jag brukar tänka att jag ska skriva rakt och lättförståeligt, men samtidigt med ord och formuleringar som jag tycker är vackra och intressanta.



Dramaturgi! Det är ett bra ord att tänka på. Hur berättar man en historia på bästa sätt? Börjar man alltid i början och slutar i slutet? Nej, man kan berätta hur man vill! Jag brukar försöka börja i en scen, med att någonting händer. Viktigast är inledningen, de första raderna, och avslutningen, som knyter ihop texten. De måste vara bra, sen kan mitten vara lite hur som helst, haha.



Till sist så skulle jag vilja säga att det kanske allra bästa du kan göra för att bli duktig på att skriva krönikor är att ta hjälp av andra. Hitta människor i din närhet som är bra på att läsa, på att urskilja problem i texter, och låt dem läsa alla dina krönikor i god tid innan deadline. Ta åt dig av kritiken och skriv om, diskutera, skriv om igen tills det blir rätt.



Lycka till och stooor kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela